Onze sieradenmaaksters

Ontmoet de bijzondere mensen die ervoor zorgen dat we deze prachtige sieraden in Nederland kunnen dragen!

Joyce Sanna - Ooit had Joyce Sanna haar eigen kleine sieradenwerkplaats in de sloppenwijk Kibera, maar geen klanten. Nu werkt zij voor Sieraden4Life en leidt ze de andere vrouwen op en is ze verantwoordelijk voor de sieradenproductie. Wat haar ogen zien, kunnen haar handen maken. Na de dood van een van haar zonen, heeft ze de verzorging voor haar kleinkind op zich genomen. Haar jongste zoon kan dankzij S4L studeren.

Jennifer - Ondanks dat Jennifer HIV-positief is, laat ze zich niet uit het lood slaan. Ze heeft altijd een lach op haar gezicht en is in voor een geintje. Maar ze is ook zeer gedreven en ze vindt kwaliteit heel belangrijk. Iedere dag is ze weer in de sieraden workshop te vinden. Daardoor kan ze goed voor haar zoon zorgen, die dankzij haar werk naar school kan.

Susan - Twee jaar geleden was Susan door Aidsklachten nog te zwak om meteen aan de slag te gaan. Omdat Susan zo gemotiveerd is ging ze toch al snel aan de slag bij Sieraden4Life. Susan: “zo’n kans krijg je niet elke dag, dus ik pak deze voor mijn gezin met beide handen aan”. Door het eerlijke salaris dat zij nu ontvangt, kan ze beter voor haar kinderen zorgen en ze naar school laten gaan.

Millicent - Millicent is bij Sieraden4Life begonnen als ‘flexlady’, ze werd ingeschakeld bij grote orders. Sinds 2011 is Millicent vast in dienst gekomen, de reeds aanwezige dames van S4L hebben haar gekozen. Zij is alleenstaand en dankzij haar baan bij S4L kan zij voor haar drie kinderen zorgen en gaan zij naar school.

Rose Mwikali - Rose heeft vier kinderen; twee meiden op de middelbare school en twee kleine kinderen. Haar jongste dochter, Pam, had een afwijking aan haar beentjes waardoor ze bijna niet kon lopen. Door de steun van S4L is zij geopereerd en nu rent zij vrolijk rond met de andere kinderen; “nu ben ik niet meer anders’.

Lucy - Lucy heeft twee kinderen en is HIV-positief. Door haar werk heeft zij een betere woning kunnen huren. Ook kan zij nu haar kinderen goed te eten geven en naar school laten gaan.

Mary - Ook Mary heeft sinds 2011 een vaste baan bij S4L. Haar gezondheid is helaas niet zo goed, maar door haar vaste inkomen kan zij nu beter letten op haar hygiëne en voeding. Dit sterkt haar. Ook kan zij nu beter voor haar kinderen zorgen en kunnen deze naar school.

Hellen - Voordat Hellen begon bij Sieraden4Life, woonde zij met haar vier kinderen in een kleine lemen hut. Door haar werk woont zij nu in een stenen woning en biedt ze ook haar alleenstaande zus met twee kinderen onderdak. Ook kunnen al haar kinderen naar school. Hellen gebruikt Aidsremmers, wat haar gezondheid ten goede komt.

Joyce - Joyce is een dame met een groot hart. Naast dat ze voor haar drie eigen kinderen zorgt, heeft ze ook een aantal straatkinderen uit de buurt onder haar hoede genomen. Ondanks haar eigen problemen, trekt ze zich het lot van deze kinderen aan.

Abdul - Addul is geboren en getogen in Kibera. Hij heeft het geluk gehad om te kunnen studeren. Na zijn studie is hij gaan werken bij Orange Telecom. In zijn vrije tijd gaf hij meiden in Kibera voetbaltraining. Om hen minder kwetsbaar te maken en meer eigenwaarde mee te geven. Toen zijn oma hem (en de rest van de familie) een stuk land in Kibera naliet, twijfelde hij geen moment en begon hij hier een middelbare school voor meisjes: The Kibera Girls Soccer Academy. Inmiddels krijgen 140 meiden les op deze school. Veel meisjes uit Kibera gaan niet naar de middelbare school en belanden daardoor vaak in ongewenste situaties. Abdul probeert hier met zijn school verandering in te brengen. S4L steunt deze school sinds 2009 en sinds 2011 is Abdul gevraagd om alle projecten van de stichting te runnen als program manager en daarmee is hij ook verantwoordelijk voor de productie van de sieraden voor Sieraden4Life in Kenia.

Lees hier een interview met Abdul over zijn levensverhaal.